Nemzetközi

Gyermekmentő Szolgálat

Magyar Egyesület

33 évesek lettünk

Rólunk

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gyökerei 1988-ig, a berlini falig és a csegődi árvaházba nyúlnak vissza...

Hannoverben éltem, és az ottani, valamint magyarországi barátaimmal, ismerőseimmel segítettünk az NDK menekülteknek, akik Magyarországon keresztül akartak Nyugat-Németországba disszidálni. Később segélyeket vittünk a forradalom utáni Romániába.

Így jutottam el 1989 karácsonyán a csegődi árvaházba. Döbbenten néztem az éhségtől, hidegtől és embertelenségtől haldokló gyermekeket. Senki sem mehet el tétlenül gyermekek nyomora és betegsége mellett. Csegődön segíteni akartam, és a munkában társakra leltem. Így alakult meg először Hannoverben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, majd 1990 májusában a szervezet magyar, 1991-ben pedig romániai egyesülete.

Összefogással segíteni lehet a bajbajutottakon: a csegődi szörnyűséges állapotok képeit és híreit világgá röpítette a média, és megkezdődött Kelet-Európa addigi történelmének legnagyobb nemzetközi segélyakciója.

Szolgálatunk 12 program keretén belül nyújt konkrét segítséget a hozzáfordulóknak.

Szervezetünk ismert lett, és ezzel egy időben kérelmek ezrei érkeztek az irodánkba. Elhatároztuk, hogy nem hagyjuk abba, amit elkezdtünk. Kidolgoztuk programjainkat, melyeket sajnálatos módon az élet tölt meg csordultig tartalommal.  Tagságunk, önkéntes segítőink száma egyre nő, ki-ki tagdíjjal, adományokkal, szakértelemmel vagy éppen fizikai munkával támogat minket, illetve rajtunk keresztül a rászoruló gyermekeket. Az egyesületek elnöksége és felügyelő bizottsága társadalmi munkában végzi feladatát. Ügyelünk arra, hogy a Szolgálat politikai, vallási és nemzetiségi kérdésekben semleges és független legyen.

Tagok, tisztviselők.

Intézeteink.

Együttműködéseink civil szervezetekkel. 

Hivatalos Dokumentumok

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja a fizikailag, értelmileg sérült, az árva és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása, életkörülményeik javítása, gyermekintézmények segítése.

Kérjük, segítsen Ön is!

Edvi Péter
alapító elnök

Tovább

Hírek

Tovább

Konferenciák

XIII. NEMZETKÖZI MÉDIA-ÉS INTERNETKONFERENCIA

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 13. alkalommal rendezi meg média- és internetkonferenciáját „Biztonságosabb internetet a fiataloknak!” címmel, a Magyar Telekom Székházban.

2023. szeptember 18-19. (hétfő- kedd), 08:30-16:00, Magyar Telekom Székház, Budapest. 

Több mint 40 elismert szakember tart előadást egyebek mellett a mesterséges intelligencia jövőjéről, a legújabb közösségimédia-felületekről, az online szerencsejátékokról és az identitáslopásról. Napjainkban az online térben elkövetett banki csalások egyre nagyobb kockázatot jelentenek a gyerekek számára is, ezért kerekasztal-beszélgetést szervezünk a témában, de lesznek eszmecserék az álhírekről és arról is, hogy mit tiltsunk vagy engedjünk a gyerekeknek a neten.

A konferencia házigazdája Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke.

Az eseményt idén is online lehet követni a www.saferinternet.hu és a www.gyermekmento.hu honlapokon, illetve a Gyermekmentő Szolgálat és a Safer Internet Program FB-oldalain. 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://www.saferinternet.hu/Fooldal/Hirek/elindult-a-regisztracio-az-idei-media--es-internetkonferenciara

A konferencia részletes programja hamarosan elérhető lesz honlapunkon.

médiakonferencia

Tovább

Felhívások

2 AZ 1-BEN: RENDELJE MEG A NEMZETKÖZI GYERMEKMENTŐ SZOLGÁLAT SZÁJHIGÉNIÁRÓL ÉS BIZTONSÁGOS NETEZÉSRŐL SZÓLÓ OKTATÁSAIT!

mentáldentál

A jelentkezéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot IDE KATTINTVA, majd azt követően felvesszük Önnel a kapcsolatot!

A Program összetétele:

1.      rész - 45 perces edukáció a szájhigiéniáról és táplálkozásról

A program 1. részében a dentálhigiénés szakemberünk 45 perces interaktív, prevenciós előadást tart a szájhigiéniáról. Részletesen elmagyarázza és megmutatja, hogyan néz ki az alapos fogtisztítás, milyen technikával, hány percig tartson a művelet, beszélget a résztvevőkkel a helyes táplálkozás alapjairól és annak fontosságáról is. A foglalkozásoknak köszönhetően javul a szájápolási rutin, kialakul az igény a fogápolásra, változnak az étkezési szokások, javul az életminőség.

2.     rész - Mentálhigiénés oktatás

A program másik eleme a mentálhigiénés oktatás. Az NGYSZME 2009 óta az EU Safer Internet Program magyarországi megvalósítására létrejött konzorcium vezetője. Oktatóink a mentális egészség megőrzése érdekében megtanítják a gyerekeknek:

  • a digitális tér biztonságos használatát; felhívják a figyelmüket a helyes online magatartásra, valamint a világháló veszélyeire (adathalászat-adatbiztonság, digitális lábnyom, személyes adatok védelme, jelszavak fontossága és védelme, netikett és médiaműveltség, online bántalmazás)
  • felismerni a káros tartalmakat és álhíreket
  • felismerni a közösségi média veszélyeit
  • a segítségkérés és a káros tartalmak bejelentésének módját, (lelki segélyvonal, forródrót) ismertetik annak lehetőségeit
Tovább

Támogatás, vásárlás

Kapcsolat

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Magyar Egyesület
1066 Budapest, Teréz krt. 24. I/1.
Tel: +36 (1) 475-7000
Fax: +36 (1) 302-4136
Bankszámlaszám: OTP 11794008-20022002
Egyszerűsített számlaszámaink:
(személyes befizetés esetén)
OTP 500, MKB 500, Erste 500
Adószám: 19622158-1-42