A legaktívabb önkénteseket tüntették ki

A Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) a szociális szférában tevékenykedő önkénteseket díjazta, elismerve ezzel a rászorulókra fordított figyelmüket, idejüket és energiájukat. A díjátadó ceremóniát a váradi neológ zsinagógában rendezték meg, március 1-jén. Anca Grama, a DASO igazgatója az ünnepségen mondott köszöntőjében kiemelte, hogy az önkéntesség számos szociális készséget igényel, mint például szolidaritás, tolerancia, önzetlen segítségnyújtás és társadalmi felelősségvállalás. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dumitru Ţiplea, Bihar megye prefektusa, Florin Birta polgármester és Arina Moș szenátor is.

Három évtizede tesz napi szinten a rászorulókért

Az eseményen kitüntetést vehetett át Szántó Ildikó is, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Romániai Egyesületének ügyvezetője, aki csaknem három évtizede segíti önkéntesen a Gyermekmentő munkáját.

Szántó Ildikó4
Szántó Ildikó

Ildikó munkabírása példaértékű. Az NGYSZ Romániai Egyesülete az elmúlt évben is számtalan esetben segített. Csak néhány példa: helyi rászoruló családokat támogat, tehetséges gyerekeket karol fel és motivál, gyerekprogramokat, kirándulásokat szervez, az iskolai bántalmazás megelőzéséről, a biztonságos internetezésről szóló oktatásokat végez és bonyolít. Ezen kívül sérült gyerekeket segítő programokat működtet és gyermekvédelmi rendszerben élő fiatalokat támogat.

A nagyváradi szervezet nagyon sokat tett a háború elől menekülő ukrán családokért is. Felkarolták őket, információkkal, tanácsokkal látták el az érintetteket. Volt, akinek a munkahelykeresésben segédkeztek, másokat az egészségügyi ellátásban igazítottak el. Ezen kívül angol, román nyelvtanfolyamokat szerveztek ukrán gyerekek és felnőttek részére.

Halmozza a díjakat

Szántó Ildikó 2022-ben a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vette át rászoruló gyerekek érdekében végzett odaadó és magas színvonalú önkéntes munkája elismeréseként, március 15-e alkalmából.

A tavaly készült interjúnkat ITT tudjátok elolvasni.

Ezúton is hálásan köszönjük Szántó Ildikó önzetlen munkáját, és szívből gratulálunk neki az újabb elismeréshez!