A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat megalakulása óta immár hagyomány, hogy a mindenkori magyar, német és osztrák államfő is a Gyermekmentő Szolgálat védnöke. Schmitt Pált Kövér László, a Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke és Edvi Péter, a szervezet elnöke kérte fel a védnökségre.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy olyan elődök után, mint Göncz Árpád, Mádl Ferenc és Sólyom László védnökként csatlakozhatok a Gyermekmentő Szolgálat munkájához, amelynek már 8 éve tagja vagyok.

Elődeimhez hasonlóan alkotmányos kötelezettségeimen túl, saját vállalásként én is szeretnék részt venni azokban a tevékenységekben, amelyek segítik a fiatalok testi és szellemi fejlődését. Ezért is fogadtam el a Szolgálat felkérését, amely immár 20 éve segíti a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő fogyatékos, beteg és egészséges gyermekeket. Remélem, személyemmel és munkámmal sikerül elődeimhez hasonlóan hozzájárulnom az NGYSZ munkájához.”- mondta Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke.

„Nagyon örülünk, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök elfogadta a felkérésünket, és a korábbi magyar köztársasági elnökökhöz hasonlóan csatlakozott a Szolgálat védnökeihez. Remélem, hogy a közös munkánk során sok gyermeknek és gyermekintézménynek tudunk majd segíteni.” – tette hozzá Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.