A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2022. szeptember 30. és október 2. között 18. alkalommal rendezi meg Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas- és Lovasterápiás Versenyét. Két nemzetközi díjlovas versenyszám egyben Világkupa-forduló is lesz. Idén is nemzeti és nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny. A háromnapos rendezvényre 11 országból 99 nevezést adtak le kiváló hazai és külföldi sportolók. A programban 26 versenyszám szerepel, amelyekben 62 lovas méri össze a tudását.

Íme, néhányan a nagy nevek közül a felnőtt mezőnyből:

Alexander Matthias Rath – 38 éves többszörös német válogatott versenyző. 2010-ben világbajnokságon egyéniben 9., csapatban bronzérmes. 2010-től 2015-ig a ló visszavonulásáig a híres Totilast lovagolta. Fóton Thiagóval versenyzik.

Patrik Kittel - A magyar felmenőkkel is rendelkező svéd versenyző már többször járt nálunk. A 41 éves egészen rendkívüli lovas és lovassport aktivista 8. a világranglistán. A versenyre két lovat hoz.

Morgan Barbancon francia lovasnő, a közönség kedvence. A világranglista 33. helyén áll. Lova: Deodoro 11 éves sárga mén.

fóti lovasverseny2

Hazánkat több sikeres lovas képviseli:

Szokola Csaba - Enying és Don Deveraux

Révész Pavlina - Decadenc

Szalai Nikolett - Willy the Hit

Zengő Réka – Ribery

A fogyatékkal élők lovasversenyén idén 28 versenyszámban indul összesen 145 gyerek. A 23 csapat közül két csoport Erdélyből érkezik. A gyerekek különböző kategóriákban mutatják meg, mit tudnak. Lesz versenyszáma például a tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerekeknek és a hiperaktív, látássérült, mozgássérült lovasoknak is.

fóti lovasverseny3

A Mádl Ferenc Emlékversenyen a sérült gyermekek színdarabot adnak elő, melynek főszereplője a ló. Itt az egyik zsűritag Faragó András „Topi” lesz, aki nagy örömmel fogadta el felkérésünket. A színészről köztudott, hogy szenvedélyes lovas, az Állatorvosi Egyetemen végzett hippológus szakon, és itt a lovasterápiáról is tanult.

fóti lovasverseny4

A verseny alatt egészségügyi programokkal is készülünk: a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza kint áll a verseny helyszínén, mindhárom napon, ahol önkéntes fogorvosaink ellenőrzik a gyermekek fogait. Lesz nőgyógyászati tanácsadás, az Élhető Jövő Parkban pedig a fenntartható fejlődésről és a környezetvédelemről hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

fóti lovasverseny6
fóti lovasverseny5

A versenyek mellett a gyermekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt, lesz arcfestő, buborékfújó, lufihajtogató és ugrálóvár is.

A rendezvény ingyenes, várjuk szeretettel a látogatókat!

Részletes információk és a programfüzet megtalálható a www.cdi-fot.lovasterapia.hu/hu/hirek2022 honlapon!