A fogyatékkal élő gyerekek lovasterápiás versenyén idén 24 csapat 145 kis lovasa vesz részt.  Szombaton a gyerekcsapatok 9 versenyszámban mérték össze tudásukat. Sokak számára már ismerős volt a környezet, hiszen visszatérő, „rutinos versenyzők”. A gyerekek lelkesen mutatták be a versenypályán, amit egész évben tanultak a fejlesztő foglalkozásokon. A délelőtti versenyszámok egyik házigazdája Novák Katalin köztársasági elnök volt, aki megérkezése után először bepillantott a fogászati szűrőbuszunkba.

Novák Katalin 2

 Ezután együtt melegített be és tornázott a látássérült gyerekekkel, majd végigkísérte az ügyességi pályán az első versenyzőt.

Novák Katalin 3

A Mádl Ferenc Emlékversenyen a sérült gyermekek színdarabot adtak elő lóháton, főszerepben természetesen a lóval.

Mádl Ferenc emlékverseny

A terápiás versenyszámok további házigazdái Harrach Péter országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, az NGYSZME alelnöke, Glattfelder Béla, az NGYSZ tagja és Hassay Zsófia, a Fővárosi Közgyűlés tagja voltak, akik értékes ajándékokat, valamint az intézményi pénzdíjakat adták át a boldog győzteseknek. Egyetlen gyerek és csapat sem távozott üres kézzel!

Mádl Ferenc emlékverseny3

A Díjlovas Versenyen szombaton két pályán, 10 versenyszámban mérték össze a tudásukat a díjlovasok, illetve ma volt a Para Díjlovagló Magyar Bajnokság is. Délután rendeztük meg parádés mezőnnyel a Telekom Nagydíjat, amely egyben világkupa-forduló is volt.

Király Péter Telekom

A győztes nemcsak pénzdíjat és kupát nyert, hanem a nagydíj szponzorától, a Magyar Telekomtól egy tabletet is kapott ajándékba. A díjlovas versenyszámok házigazda teendőit ezen a napon Fülöp Attila államtitkár, Kuncze Gábor, az NGYSZME alelnöke, Demján Lídia, az NGYSZ támogatója, Ligárt Balázs, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója, Harrach Péter országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, az NGYSZME alelnöke, Glattfelder Béla, az NGYSZ tagja és Király Péter, a Telekom Alkalmazásfejlesztési vezetője látták el.

A mai nemzetközi zsűriben 7 ötcsillagos bíró kapott helyet, például Cara Whitham (Kanada), Leif Toernblad (Dánia), és további 8 bíró gondoskodott a precíz és igazságos bíráskodásról. A verseny technikai felelőse Joelle Beier (Luxemburg) volt.

A fogorvosi buszban ma elsősorban a lovasterápiás verseny résztvevőit fogadták az önkéntes fogorvosok. A Gyermekmentő nőgyógyászati szűrőkamionja tanácsadással várta a jelentkezőket.

A Nemzetközi Díjlovas Verseny szombati eredményei:

A Junior egyéni verseny győztese: Kóródi Nóra (Magyarország), lova: Dancing Queen BC

 A Póni egyéni verseny győztese: Szeivolt Hanna Titanilla (Magyarország), lova: Herzkoenig NRW

 A Fiatal Lovas egyéni verseny győztese: Anna Prochazkova (Csehország), lova: Praestemarkens Quatero

 Az Intermediate I. verseny győztese: Hannah Beaulieu (Kanada), lova: Meggle’s Long Island

A Nagydíj CDI3* verseny győztese: Juan Rodriguez Carvajal (Spanyolország), lova: Meggle’s Boston

 A Telekom Nagydíj WC győztese: Patrik Kittel (Svédország), lova Bonamour.

 Patrik Kittel2

A Nemzeti Díjlovas Verseny szombati eredményei:

 Az Intermediate B verseny győztese: Kerekes Ágnes (Vajtai Elit LCSE), lova: Diamond

 Az L8 feladat győztese: Tóth Lilien (Daniló Sportegyesület), lova: Renoir

 Az Intermediaire I. verseny győztese: Alesia Sherzhanovich (Somogyi LSZI KFT), lova: Chris Air

 A Junior egyéni feladat győztese: Nagyházi Júlia (Xenophon Lovas Klub), lova: Dorian Gray

 A háromnapos verseny főbb számait élőben lehet követni a www.lovasverseny.hu oldalon.

A rendezvény főtámogatója az OTP Bank, kiemelt támogatók Magyarország Kormánya, az E.ON Hungária  és a Magyar Telekom. További támogatók: HM Sportért Felelős Államtitkárság, NSÜ Nemzeti Sportügynökség Zrt., Sportoló Nemzet Alapítvány, Waberer’s International Nyrt, Coop Üzletház.

 

A rendezvény ingyenes!

 Helyszín: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Lovasterápiás és Oktató Központja

2151 Fót, Vörösmarty tér 2.

 Részletes információk és program a www.lovasterapia.hu honlapon találhatók!

Fotók: NGYSZ