Velük tizennégyre emelkedett azok száma, akik az egészen a felsőfokú tanulmányok befejezéséig járó MKB-ösztöndíj segítségével jutottak felsőfokú képesítéshez vagy szakmához.

csoportkep_nagy

Az MKB Bank – a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal karöltve – immár tizenhárom éve működteti a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányait elősegítő kezdeményezését. Az MKB Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységének alappillérét jelentő MKB-ösztöndíj révén már tizennégyen fejezték be sikeresen felsőfokú tanulmányaikat.

Az idei végzősök – egy táncművész és egy fizikus –, valamint a programból kiesők helyét pályázat útján töltik be, hiszen minden tanévben száz kiemelkedő szellemi képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és ifjú jogosult a támogatásra. Közülük minden negyedik valamelyik felsőfokú oktatási intézmény hallgatója.

dijazott

„A bank legfontosabb tevékenysége az értékteremtés, ami nem szorítkozhat a pénzügyekre. Szeretnénk segíteni abban, hogy az anyagi nehézségek minél kevésbé korlátozzák a tehetség érvényesülését – hangsúlyozta Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

A fiatalok érdekében tett erőfeszítésekben a banknak hosszú évek óta kiemelt partnere a program előkészítését, szervezését és lebonyolítását végző Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Edvi Péter, a szervezet elnöke példaértékűnek nevezte a hazai oktatási jellegű támogatási programok között az immár tizenhárom esztendeje futó kezdeményezést, amelynek révén az első ösztöndíjas még 2007-ben vehette át a diplomáját. A tanszer- és étkeztetési támogatást, továbbá kulturális programok szervezését is magába foglaló együttműködésnek az MKB Bank Ösztöndíjprogram a központi eleme.