Hazánk legnagyobb példányszámú országos napilapja 13. születésnapja alkalmából ismét jótékonysági akciót hirdetett. A szeptember 28-i születésnapi különszám nettó bevételének 10%-át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlotta fel.

 

Az NGYSZ 1990 májusában alakult a hannoveri szervezet mintájára és támogatásával. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása. Az NGYSZ a 3,5 millió forint támogatást az egészségügyi programjára fordítja.

 

A Metropol ingyenes napilap évek óta egyre nagyobb hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. Az anyagi támogatás mellett havonta megjelenő Közérdek mellékletet biztosít olyan tartalmaknak és márkáknak amelyek tudatosan foglalkoznak és gondoskodnak környezetükről. Jelzés értékű, hogy idén az MTG – Modern Times Group- nemzetközi médiabirodalom divíziói között meghirdetett CSR versenyen a magyar Metropol képviselheti az összes Metro-országot. A napilap az elismerést teljesítménye alapján érte el, hiszen a legkiemelkedőbb figyelmet fordítja a társadalmi problémákra.

 

A több mint 3,5 millió forintos adományt a Metropol vezérigazgatója Hivatal Péter ünnepélyes keretek között adta át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat vezetőjének, Dr. Edvi Péternek a Művészetek Palotájában október 27-én. A rendezvényen a Metropol partnerei és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatói vettek részt.