Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese szerint egyre többen térnek át az internetes bankolásra. Sok fiatal már a zsebpénzét is mobilbankon keresztül kezeli. Ugyanakkor sokan, főleg a fiatal és az idősebb ügyfelek kevésbé vannak tisztában az internetes számlakezelés szabályaival. Így a Gyermekmentő Szolgálat biztonságos internettel kapcsolatos tudatosságnövelő programján belül végzett oktatásai nemcsak az ügyfeleknek, hanem a banknak is nagy segítséget jelentenek. Az OTP Bank szakértői is közreműködnek a Szolgálat Biztonságos Internet Program oktatási moduljának kialakításában. Az európai uniós program magyarországi konzorciumvezetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

Kálmán György

Kálmán György, az OTP Bank IT biztonsági vezető tanácsadója gyerekeknek tart előadást a 2023-as SID-en

Az OTP az NGYSZ legnagyobb és legrégebbi támogatója. A bank társadalmi felelősségvállalási programjában már csaknem három évtizede kiemelt hangsúlyt kap a Gyermekmentő egészségügyi tevékenységének segítése, amelynek része a minden évben megszervezett OTP Bank Fogászati Roadshow szájhigiénés szűrő- és oktatóprogram. Emellett a pénzintézet műtétek, gyógykezelések és terápiás fejlesztések finanszírozásával is hozzájárul a szervezet munkájához.

roadshow7

Jó hír, hogy időközben egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé vált az adományozás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számára. Az OTP Bank SimplePay online bankkártyás fizetési szolgáltatásával lehet már pénzadománnyal támogatni szervezetünket, vagy akár befizetni az egyesületi tagdíjat. A honlapján található TÁMOGATÁS, VÁSÁRLÁS fülre kattintva kényelmesen és egyszerűen eljuttathatja támogatását, adományát a karitatív szervezetnek.

Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának vezetője hangsúlyozta: Nagyon örülünk, hogy megvalósult ez a szolgáltatás, a SimplePay fizetési megoldás segítségével ezentúl sokkal egyszerűbben lehet támogatni a Gyermekmentő Szolgálat munkáját, egészségügyi és más közhasznú programjait.” Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke pedig úgy fogalmazott: ”Mostantól a bank nemcsak pénzügyi támogatójává, hanem digitális, technológiai partnerévé is vált a Gyermekmentőnek.”

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat honlapját a Ponte.hu Kft. alakította át.

A Gyermekmentő Szolgálat pontos programjairól, munkájáról itt lehet bővebben tájékozódni:

https://www.gyermekmento.hu/