ONLINE ÓRA BIZTONSÁGOSAN. MIT HASZNÁLJUNK, ÉS HOGYAN?

Időpont:

2020.05.12., kedd, 19:00 - 20:00

Moderátor: dr. Krasznay Csaba

Meghívott szakértők:

Fegyverneki Gergő

Nagy István

Perlaki Gyula


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint a Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciumvezetője, fontosnak tartja a gyerekek online biztonságát. Most különösen így van ez, hogy a koronavírus okozta megváltozott körülmények miatt az iskolák átálltak az otthoni oktatásra. Az online oktatás következtében rengeteg tartalommegosztó, platform vált oktatási eszközzé. Nagyon sok esetben ezeket egyáltalán nem, vagy csak alig ismertük, most pedig egyszeriben pedagógusok, szülők és gyerekek tanulják együtt, hogyan kell használni őket. Új módszerek, számonkérés, online órák, közös tér. Több mint egy hónap tapasztalatai után érdemes értékelni az online oktatást: megbeszélni a jó gyakorlatokat és a kihívásokat, összehasonlítani egymással az oktatásra leginkább alkalmas platformokat, mérlegelni a gyerekek visszajelzéseit, és tanulni a hibákból.

Mire, és hogyan használjuk biztonságosan a Classroom, Zoom, Redmenta, vagy akár az O365 Teams alkalmazásokat? Melyik alkalmazást szeretik leginkább a gyerekek? ,

A kérdésekre Fegyverneki Gergő, Nagy István, Perlaki Gyula és dr. KrasznayCsaba keresik a válaszokat!

A beszélgetés a Saferinternet Magyarország és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Facebook- oldalain követhető.

kép_1

DR. KRASZNAY CSABA

Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, az NKE Kiberbiztonsági Akadémia programigazgatója. A Safer Internet Program önkéntes tagja, oktatója, szakmai segítője.

Kép_2

FEGYVERNEKI GERGŐ

Magyar - média szakos tanár, tananyagfejlesztő, módszertani tréner. Folyamatosan az oktatás korszerűsítésén dolgozik, aminek egyik jelentős területe a digitális pedagógia és az internetbiztonság.

kép_3

NAGY ISTVÁN

25 éve felső tagozatos informatikatanárként dolgozik a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. Emellett a Safer Internet Program számára oktatási anyagokat dolgoz ki és előadásokat tart gyerekek, szülők és pedagógusok számára.

kép_4

PERLAKI GYULA

A Microsoft Magyarország munkatársa, tanácsadó, informatikai szakértő, két gyermek apukája. A biztonságos internethasználattal foglalkozó előadásai az általános iskola felső tagozatos diákjainak és szüleiknek szólnak.