23. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a hagyományos Karácsonyi Gyermekgáláját az MKB Bank közreműködésével 2022. december 18-án, aranyvasárnap, az Operaházban. Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalettjét csodálhatta meg 1000 hátrányos helyzetű gyermek, akik magyarországi és határon túli településekről érkeztek. Az előadással, az ajándékokkal és az ünnepi finomságokkal az MKB Bank és a Gyermekmentő szerette volna szebbé, gazdagabbá tenni a rászoruló gyerekek karácsonyát. 

Diótörő6

A MKB Karácsonyi Gyermekgálának idén ismét az immár felújított Magyar Állami Operaház adott otthont, ahol az MKB Bank és a Gyermekmentő 1000 gyereket látott vendégül vidéki városokból, falvakból és a fővárosból, de érkeztek a határon túlról, így Erdélyből, Kárpátaljáról és a Felvidékről is.

Diótörő

A gála programja a sok gyermek számára maradandó élményt nyújtó, kedves, karácsonyi hangulatot idéző „A diótörő” című mesebalett volt. Az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb ajándéka ez az előadás, hiszen Csajkovszkij karácsonyi balettje az ünnepi készülődés elengedhetetlen része.

Diótörő4

A gyerekek lelkesen tapsoltak az előadás alatt, és örültek az ünnepi finomságoknak, a meleg kakaónak, teának, a süteményeknek, gyümölcsöknek, a szendvicseknek, fánkoknak és az üdítőknek. A szünetben boldogan fotózkodtak a Mikulással, ezen kívül arcfestés és lufihajtogató is várta őket.

Diótörő5

Az előadás után a Gyermekmentő támogatóinak jóvoltából minden gyerek ajándékkal tömött hátizsákot kapott, amelybe színes ceruza, gyümölcs, csokik, kekszek, sós finomságok kerültek. Legtöbbjük csak ezen a napon tapasztalhatta meg a karácsony meghittségét, és többen csak itt kaptak bőséges karácsonyi ajándékokat. A meghívott gyerekek közül többen nemcsak az Operaházban voltak életükben először, hanem Budapesten is először jártak.

Diótörő2

Köszönet jár támogatóinknak a felejthetetlen gyerek-karácsonyért: az MKB Banknak, az E.ON Hungária Zrt.nek, a Penny Magyarországnak, a Coca-Colának, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának, a Rege- Szatmári Konzervgyárnak, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének.

Fotók: Gordon Eszter