A két szervezet évek óta segíti és kiegészíti egymás munkáját, hogy a hátrányos helyzetű, magyarországi és határon túli, gerincbeteg gyermekek megfelelő ellátáshoz – műtét, kezelés, terápia – jussanak.
Dr. Varga Péter Pál gerincsebész, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgató főorvosa már évek óta rendszeresen csatlakozik a Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos csoportjához, amely évente kétszer – májusban és októberben – utazik Erdélybe, ahol kórházakban, iskolákban, óvodákban szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. A főigazgató főorvos ilyenkor nem csak vizsgálatokat végez, illetve szakmai előadásokat, továbbképzéseket tart az ottani orvosok részére, hanem szükség esetén a budapesti kórházban el is végzi az elkerülhetetlen műtétet.

  dr.Edvi_Peter_es_dr.Varga_Peter_Pal

„Gyermekek műtéteihez, vizsgálataihoz, kezeléseihez és terápiás foglalkozásaihoz 2011-ben a Gyermekmentő Szolgálat 194 821 148 Ft-tal járult hozzá. Ez az összeg magába foglalja a magyarországi és a határon túli gyermekek kezelésének, műtéteinek, a romániai egészségügyi vizsgálatoknak, a Gyermekmentő orvosi rendelőjében végzett munkának - ahol jelenleg gyermekgyógyászati és gyermek-neurológiai szakrendelés folyik elsősorban óvodás és kisiskolás korú, magatartási problémákkal, tanulási zavarokkal küszködő, illetve autista, rászoruló gyermekek részére –, az OTP Fogorvosi buszában végzett fogorvosi munkának és a Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában végzett terápiás tevékenység költségeit. Ezekben az intézetekben 2011-ben több mint 28 000 vizsgálatot, kezelést, terápiás foglalkozást végeztek önkéntes orvosaink és szakembereink”– mondta dr. Edvi Péter, a Gyermekmentő Szolgálat elnöke. „2011-ben az Országos Gerincgyógyászati Központ munkáját tizenkét speciális kórházi ággyal támogattuk, 6 100 000 Ft értékben. Reméljük, hogy szakmai együttműködésünk a korábbi évekhez hasonlóan idén is hasznos és hatékony lesz”- tette hozzá.