magyar_sid2011_kicsi.jpg

Az életed több, mint játék!

A SID idei szlogenje – arra ösztönöz, hogy vegyük közelebbről szemügyre a virtuális életünket és vizsgáljuk meg, hogy valódi énünk hogyan éli meg virtuális élményeinket.

Az Insafe a SID idei üzenetét az alábbi adatokkal is alátámasztja:

A játékosok átlagosan heti 8 órát töltenek online játékkal és 13 millióan játszanak a világ legnagyobb online szerepjátékával a World of Warcraft-tal, a felhasználók havonta 700 milliárd percet töltenek a Facebook-on.

A Safer Internet Plus (SIP) program magyarországi konzorciuma (www.saferinternet.hu)a SID kapcsán több programmal is készült február 8-án, így kerekasztal beszélgetésekkel, biztonságos internet foglalkozásokkal országszerte, rövidfilmmel.

Illetve, ezen a napon került sor a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj2011, a Gyermekbarát Média 2011 Különdíj és a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Közönségdíj 2011 kiosztására is.

A zsűri döntése alapján a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom 2011 Díjban az alábbi honlapok részesültek:

http://egyszervolt.hu - a teljes körű gyermekbarát tartalmak megjelenítéséért a zsűri az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj 2011 versenyen való részvételre javasolta

Díja: Wacom Intuos4 Medium professzionális digitalizáló tábla

www.energiasuli.hu - a tudatos fogyasztói magatartásra való nevelésért kapott díjat
http://erdojarojatek.cvn.hu - a környezettudatos magatartásra való nevelésért kapott díjat

Az alábbi honlapokat a zsűri különdíjban részesítette:

www.minimax.hu – a minőségi gyermek animációs tartalom különdíjat kapta
www.okosito.hu – a nyelvi kultúra fejlesztéséért kapott különdíjat

Az ifjúsági kategória:

Ebben a kategóriában egyetlen nevezés érkezett, így a zsűri nem osztott ki díjat.

A Hermann Ottó Általános Iskola Multimédiás Szakkör honlapjának készítőit, mint a kategória képviselőjét, oklevélben részesítette és tárgyjutalmat adott át részükre, mely egy Xbox 360 4GB Kinect csomag volt (tartalma: Xbox 360 Slim 4GB alapgép, vezeték nélküli Xbox 360 irányító, Kinect mozgásérzékelős irányító, Kinect Adventures játék).

A magyar versenyt média-megjelenéssel támogató szervezetek, valamint a gyermekek biztonságos internethasználatát elősegítő szakmai cikkeket, riportokat készítők között a szervezők különdíjat is kiosztottak "Gyermekbarát Média 2011" címmel.

„Gyermekbarát Média 2011” különdíjat és a hozzá tartozó gravírozott arany tollat a zsűri döntése alapján Polgár Géza, az RTL Klub Fókusz c. műsorának riportere kapta.

Továbbá ezen a napon osztották ki a „Magyar Kiváló Online Gyermektartalom 2011 Közönségdíjat” is, melyre a Facebook-on lehetett szavazni 2011. február 7-ig.

A beérkezett szavazatok alapján a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom 2011 Közönségdíjat„ a www.egyszervolt.hu weboldal nyerte.

A Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj versenyt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatta.