Budapest, 2012. május 29.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Fogászati Roadshow keretén belül évek óta járja az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is több vidéki városokban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szaktanácsadást gyermekek részére.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett mozgó fogászati rendelő az OTP Bank jóvoltából 1995 óta áll a Szolgálat rendelkezésére. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosító munkát végeznek.

Az autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelővel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gyermekek számára biztosít térítésmentes komplex fogászati szűrést. További cél a gyerekek fogápolási és szájhigiéniés felvilágosítása, szaktanácsadás, és nem utolsó sorban a fogorvostól, a fogászati vizsgálattól való félelmek leküzdése, mindez persze játékos módon.

A Roadshow idei első három helyszíne az önkéntes orvos csoport májusi egy hetes erdélyi útja volt, illetve Magyarországon május 25-26-án a Gyermekmentő Szolgálat kétnapos ingyenes Gyermeknapja a budapesti Városligetben és május 28-án Jászberényben, a „Bank a Parkban” rendezvény.

 

130525_1455w

 

A városligeti Gyermeknapon az OTP Logikaland területén a Bank érdekes programmal és játékokkal, ajándékokkal, arcfestéssel, kézműves foglalkozással  várta a több ezer eseményre kilátogató gyermeket és szüleiket.

 

 

 Az OTP Roadshow további időpontjai és helyszínei:

 

 május 31.,péntek

Kisvárda, Életmód- és Családi Nap, Flórián tér 6., a városi  tornacsarnok előtt

10-16 óra között

 

Június 2., vasárnap

Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum, Diabetes Nap

9-17 óra között

 

Június 4., kedd

Esztár, Irinyi Általános Iskola, 4124 Esztár, Petőfi u.4/b

10-16 óra között

 

Június 5., szerda

Hencidai Általános Iskola, 4123 Hencida, Csokonai u. 2.

10-15 óra között

 

Június 9., vasárnap

OTP-MOL Bozsik Tanévzáró, a Globall Football Parkban (2089 Telki, Szajkó u. 39.)

9-17 óra között

 

Június 12., szerda

OTP Fáy András Alapítvány Nyárindító Fesztivál Székesfehérvár

 

Július 13-14., szombat-vasárnap

Groupama-OTP Balaton Laser Wolrds vitorlás verseny Balatonfüred

 

Július 19., péntek

Debrecen, Campus Fesztivál

12-18 óra között

 

Július 20., szombat

Sülysáp, Tűzoltó Fesztivál, Szent István tér. 1

10-19 óra között

 

Szeptember 7., szombat

Szeged, Évadnyitó Játszóházas Nap Százszorszép Gyermekház rendezvénye 

 

Szeptember 12-13., (csütörtök-péntek)

Pécs, Pécsi Napok Örökség Fesztivál, Barbakán 

9-16 óra

 

Szeptember 20-22., (péntek, vasárnap)

Fót, Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás Verseny a Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás Központjában, Fót, Vörösmarty tér 1.

9-17 óra

 

Október. 6-11. (vasárnap-péntek)

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos csoportjának útja

Erdély, Csíkszentdomokos

 

Az egyes rendezvényekhez kapcsolódó fogorvosi vizsgálaton a Szolgálat önkéntes fogorvosai szükség esetén felhívják a szülők figyelmét a javasolt további kezelésre, beavatkozásra és a helyes fogápolásra hozzájárulva ezzel a gyermekek egészségének megőrzéséhez.

 

A Roadshow helyszíneken arcfestők, kézművesek és animátorok szórakoztatják a sorban álló kicsiket és nagyokat.

A Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank célja, hogy 2013-ban is legalább annyi fogászati szűrést végezzenek, mint a korábbi években. A fogorvosi buszban dolgozó orvosok tavaly összesen 4300 magyarországi és erdélyi gyermek fogát vizsgálták meg és tartottak nekik szájhigiénés felvilágosítást. A szűrések eredményei alátámasztották, hogy mennyire fontos a felvilágosítás, a megelőzés és a helyes fogápolás tanítása.

A fogorvosi busz idén részt vett a Gyermekmentő Szolgálat májusi erdélyi gyógyító körútján, ahol ez alkalommal elsősorban csíkszentdomokosi gyerekek fogazatát vizsgálták.

 

A Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai és fogorvosai legközelebb 2013. október 6-11. között utaznak Erdélybe a Szolgálat egészségügyi programja keretében.