A szervezők ünnepi programmal és ajándékokkal varázsolják szebbé és emlékezetesebbé háromszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermek karácsonyát. A meghívottak budapesti általános iskolások, gyermek- és anyaotthonban nevelkedő gyerekek, értelmi sérültek, továbbá családsegítő szolgálatok által választott gyerekek.

A Gyermekmentő Szolgálat ajándékozással egybekötött programját a korábbi évekhez hasonlóan – a WestEnd City Center támogatásával – a bevásárlóközpont alsó szintjén, a Millennium Udvarban rendezi meg, december 16-án, 13 órától. A meghívott gyerekek közül sokan csak itt, ezen a rendezvényen találkoznak meghitt, karácsonyi hangulattal és csak itt kapnak ajándékot.
A vidám és ünnepi hangulatról Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda gondoskodik. Elengedhetetlen a gyerekek körében kedvelt arcfestés, a „Hópihék” és a „Mikulás” édességcsomagjai. 
Az előadást követően 14 órakor, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja, és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke ajándékozzák meg a gyerekeket.
Az ajándékcsomagokat a Gyermekmentő Szolgálat legjelentősebb és egyik legrégebbi támogatója, az OTP Bank, valamint a WestEnd City Center tölti meg; hozzájuk csatlakozik idén a Metropol is.
A karácsonyi rendezvényre kitelepül a Magyar Posta, akiknél az érdeklődők megvehetik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogató postabélyeget.

Köszönettel tartozunk ezen kívül a 100XSzép magazinnak, az Animus Kiadónak, a BONBONETTI CHOCO Kft.-nek, a Cartoon Networknek, a Chio Magyarország Kft.-nek, Kósa Antal vállalkozónak, a MARS Magyarország Értékesítő Bt.-nek, a Popcorn magazinnak, a PonyClubnak és a Tesco-Global Áruházak Zrt.-nek, hogy ajándékukkal szebbé és emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.