Hová tűnt az otthon meghitt csendje? Otthontanulás a családdal

Időpont:

2020.04.28., kedd, 19:00 - 20:00

Moderátor:

dr. Krasznay Csaba 

Meghívott szakértők:

Ördög Nóra

dr. Lápossy Attila

Villányi Gergő

A digitális oktatásra történő hirtelen átállás, a gyerekekre, pedagógusokra, illetve szülőkre nehezedő feladatok súlya napjaink talán egyik legnagyobb kihívása. Napsütés, játék, szabadság, online óra, képernyőidő, online tesztek, hangos felolvasás, önálló munka, a barátokkal való találkozás teljes megtiltása, szabályok és káosz. Fontos, hogy a gyerekek ebben az időszakban is érezzék az oktatás fontosságát, megtanuljanak  élni az internet adta pozitív lehetőségekkel  és tudjanak egyensúlyt tartani az offline és online tér között.  

Nehéz a pedagógusnak, nehéz a szülőnek, de vajon mennyire nehéz egy gyereknek?

A meghívottak arról beszélgetnek, milyen hatást gyakorol a digitális oktatás a gyerekekre.

Mit tehet egy szülő, pedagógus, akár egy nagyobb testvér annak érdekében, hogy ebben az egyre nyitottabb online térben is biztonságban legyenek a gyerekek? Mit tehetünk mi, felnőttek, annak érdekében, hogy a gyerekek ne sérüljenek ebben a zűrzavarban? Mennyire fogja megviselni a gyerekeket a hagyományos oktatásra való visszatérés?

A kérdésekre Ördög Nóra, dr. Lápossy Attila, Villányi Gergő és dr. Krasznay Csaba keresik a válaszokat!

A beszélgetés a Saferinternet Magyarország és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Facebook oldalain követhető.

Kép_5

dr. Krasznay Csaba

Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, az NKE Kiberbiztonsági Akadémia programigazgatója. A Safer Internet Program önkéntes tagja, oktatója, szakmai segítője.

 

Kép_3

Ördög Nóra

Televíziós műsorvezető, szerkesztő, 2 gyerek boldog édesanyja. Családi vlogsorozataik nemcsak szórakoztatóak, de segítséget is nyújtanak a nézőknek helyesen dönteni hasonló élethelyzetekben. Számára a tartalmasan együtt töltött pillanatok és a közös családi élmények pótolhatatlanok.

 

Kép_7

Villányi Gergő

Pszichológiai tanácsadó, digitális pszichológia szakértő. Az okoseszközöknek, az online kommunikációnak, a közösségi médiának a személyiségünkre, kommunikációnkra, kapcsolatainkra gyakorolt hatásait vizsgálja.

 

Kép_2

dr. Lápossy Attila

Jogász, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalában az Esélyegyenlőségi és Gyermekjogi Főosztály helyettes vezetője, a gyermekjogi jogvédelmi tevékenység koordinátora.