buborek_3.jpg

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen már 1990 óta évente megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 26-27-én kerül sor.

A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tarja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon tudjanak részt venni. Sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalom.

A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

tablarajz.jpg

 

 

 

Íme néhány program a kínálatból:

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada, május 27., vasárnap, 10-20 óra között. Tervezett program: Trambulin Színház, Kolompos együttes, Aranyszamár Színház, Kávészünet zenekar, Réparetekmogyoró Társulat.

Nemzetek Utcája, május 27., vasárnap, 10-20 óra között. A programon számos ország nagykövetsége, illetve kulturális intézete mutatja be kulturális és gasztromóniai sajátosságait. A színes program idén táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nagykövetségek Színpadán.

Biztonságos Internet Sátor, május 26-27., szombat-vasárnap, 10-20 óra között.

A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várunk minden érdeklődőt.

Lovasterápia bemutató, május 27., vasárnap. A Magyar Lovasterápia Szövetség munkatársai és a gyerekek a nagyközönség számára három alkalommal tartanak lovasterápiás bemutatót 11.00, 14.00 és 16.00 órai kezdettel. A programot a VértesLovas szervezésében ingyenes lovagoltatás egészíti ki, valamint Csontos Zoltán tart bemutatót a lovak idomításáról a „suttogó-módszerrel”.

OTP Gyermeknapi Focikupa bajnokság, május 26-27. Focikupa általános iskolások részére.

Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbuszában, május 26-27., 10-20 óra között. Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A bátor gyerekeket a fogászati busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nőgyógyászati szűrőkamionja, május 26-27., szombat-vasárnap, 10-20 óra között. A szűrőállomáson szaktanácsadás és tájékoztatás zajlik.

Cebion Babarét: A három év alatti kicsik megpihenhetnek a Gyermeknap forgatagában, és fejlesztőjátékokkal játszhatnak az árnyas fák alatt.

Kutyával az Emberért Alapítvány kutyás bemutatója, május 27., vasárnap. Az Alapítvány szakemberei és kutyái a Nagykövetségek Színpadánál, a Napozóréten várják az érdeklődőket.

Véradás! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest. Az ingyenes véradás helyszíne május 26-án 11.00-17.00 óráig a Paál László sétányon álló Véradókamion, május 27-én 10.00-17.00 óráig a Széchenyi Fürdő. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

Zuglói Filharmónia Térzene, május 26., szombat, 17 órától a Királydombnál.

MoKi KRESZ-pálya: Jó, ha van egy társad, aki segít eligazodni a közlekedés útvesztőjében! A Mercedes-Benz által indított MobileKids (MoKi) program célja, hogy játékos formában mutassa be a 4-10 éves korosztálynak a biztonságos közlekedés fontos kérdéseit, illetve szórakoztató módon tudatosítsa a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. www.kozlekedjbiztonsagosan.hu

-  Hagyományőrző kézműves foglalkozás, arcfestés, lufihajtogatás

-  A széles programkínálat mellett vásárosok és kereskedők kedvező árú, különleges portékákkal várják az idelátogatókat. 

Részletes program május 26-tól a www.gyermekmento.hu weboldalon.

Fotó: Gordon Eszter, Gecsei András, Verbovszki Fanni

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják

Képek:

 

buborekok_1.jpg

 

 

buborek_2.jpg

 

vadlovacska.jpg

 

buborek_4.jpg

 

buborek_5.jpg