Budapest, 2012. október 3. - A Gyermekek Világnapjának méltó megünneplésére a Magyar Országgyűlés és a Gyermekmentő Szolgálat pályázatot hirdetett 8-18 év közötti gyermekek részére „Milyen rendeletet hoznék, ha miniszter lennék?” címmel. A megadott határidőre több száz színvonalas és értékes munka érkezett az NGYSZ  címére.

 

A legjobb pályázatok beküldőit a szervezők meghívták az Országház Felsőházi termébe, ahol lehetőséget kaptak arra, hogy személyesen tegyék fel a pályázatukban leírt kérdéseiket, interpellációjukat az adott témában illetékes miniszternek, államtitkárnak. A válaszokat a házszabály szerint szavazásra bocsátották.

 

Magyarországi településekről és a határon túlról összesen 300 gyerek foglalt helyet a Felsőházi terem padjaiban. A gyerekek utazási és étkezési költségeit a szervezők állták.

 

A gyerekeket a rendezvény házigazdája, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Edvi Péter, az NGYSZ elnöke fogadta.

Kérem szavazzanak!

 

A gyermekek és fiatalok kérdései és javaslatai főleg a gyermekszegénység, a munkanélküliség, a munkahelyteremtés, a családalapítás, a mezőgazdaság, a környezetvédelem, az oktatás, a kultúra támogatása, a sportolási lehetőségek, a városfejlesztés, a megújuló energiaforrások, a közlekedésfejlesztés, az egészségmegőrzés és az egészséges életmód témaköreit érintették.

Szavazás

 

A Gyermekek Világnapját az 1920-as években ünnepelték meg először Németországban és Ausztriában szeptember 20-án, majd ez a hagyomány egyre jobban elterjedt, és ma már szinte a világ minden országában megemlékeznek róla.
Ez a nap a gyermekekről szól, jogaikról, lehetőségeikről, a jövőjükről, és arról is, hogy mi milyen országot, világot adunk át nekik, ahol majd ők döntenek a mi nyugdíjas éveinkről.

A választ elfogadjuk

(Az oldalon lévő fotókat Vanik Zoltán készítette.)

 

További információ:

 

Pethő Zsófia
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
PR munkatárs
Telefonszám: 475-70-27
Mobil: 06-30-436-37-67
e-mail: petho@gyermekmento.hu