December 13-án a Waberer’s másodszor, ezúttal a Budapesti Operettszínházban szervezett ösztöndíjasainak karácsonyi beszélgetős délutánt, ahol a gyerekeket interaktív bábelőadás is szórakoztatta.

A program ajándékosztással zárult, az ajándékcsomagokat Túri Péter, a Waberer’s HR igazgatója és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke adta át.

„Örömmel köszöntöttük idén is karácsony alkalmából ösztöndíjasainkat, hiszen nagyon fontos számunkra, hogy személyesen is megismerjük azokat a gyerekeket, akik kiemelkedő eredményeiknek köszönhetően részt vesznek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közös oktatási programunkban. Visszajelzéseik segítenek bennünket abban, ösztöndíjprogramunkat továbbfejleszthessük” – mondta Túri Péter HR igazgató.

 Kép_2

A Waberer’s éves ösztöndíjpályázatára olyan tanulók jelentkezhetnek, akik az általános iskola első és második osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 ezer forintot. Kezdetben néhány diák részesült ösztöndíjban, ma már 30 tanuló kap havonta – a tanéven kívül is – 25 ezer forintot, ami hozzájárul például a különórák, szakkörök vagy a tanszerek finanszírozásához. A jó tanulmányi eredmények megtartása esetén a programban részt vevő diákok egészen az első diploma megszerzéséig részesülhetnek a támogatásban.

Kép_3

A cég 2007-ben indította útjára ösztöndíjprogramját, mellyel jól tanuló, hátrányos helyzetű diákokat támogat havi ösztöndíjjal. A vállalat azzal a céllal hozta létre a programot, hogy akár az egyetemi tanulmányaik befejezéséig támogasson kiváló eredményeket elérő, ám hátrányos szociális helyzetű gyerekeket, fiatalokat. A legfiatalabb Waberer’s-ösztöndíjas 8, legidősebb 25 éves.

Fotó: Gordon Eszter